Valgte vinyl fremfor hval

FIN GJENG: Ute til lunsj!

Det er mulig jeg gjorde feil, men i dag valgt jeg altså vinyl fremfor hval.

Mens noen dro på hvalsafari, gikk jeg Reykjavik på kryss og tvers på leting etter platebutikker. Jeg fant tre. Og handlet noe kjent og noe helt ukjent. Det siste skjedde da jeg ba ei som jobbet i en av butikkene om å finne noe islandsk rock for meg. Det gjorde hun. To doble og en enkel vinylplate. Senere havnet jeg i en oase av brukte plater på Lucky records. Jeg savnet ikke hvalen et sekund…

Før vinylsafarien hadde jeg, Holger, Kirsti, Odd og Sigrun vært på  en liten fransk restaurant og spist løksuppe med viking-øl til. En særdeles vellykket og trivelig lunsj, vil jeg si. Det har i det hele tatt vært en bra dag, med rundtur i Reykjavik som start på dagen. Allerede 0900 var vår utmerkede guide, Ingrid, klar til å vise oss byen. Vi busset rundt i nærmere tre timer. Besøkte Halgrimskirken og Det norske hus – der Gorbatsjov og Reagen møttes i 1986. Vi skimtet presidentens palass ut mot havet, spiste is og drakk kaffe og kjørte rundt i alle tenkelige og utenkelige gater.

Så fikk jeg tatt bilde av Ingunn, Liv og Solveig – de tre som har vært med på alle ti Drivaturene (se sak på driva.no). Reisene har gått til Tyrol og Rhindalen, Praha og Amsterdam. Videre har Riga, Tallinn og Berlin har vært på reiseruten – i fjor var det Helsingfors og nå altså Reykjavik. Jeg er rimelig godt fornøyd med at jeg som redaktør i Driva var med på å «grunnlegge» disse turene. I alle beskjedenhet har det vært en suksess. Jeg og Bodil har også fått oppleve mye, og ikke minst: Vi har møtt så mye trivelig folk. Som vi prater og mimrer med når vi møtes, og som vi gleder oss sammen med til neste tur.

Det nærmer seg middag på sagaøya. Vi skal rusle til et sted i nabolaget for å spise. I morgen er en ny dag. Jeg må kikke litt på planen hvor vi skal. Ny rapport følger for den som vil se og lese.

 

PÅ TUR: Ingunn Meisal, Liv Torvik og Solveig Bakk har vært med på alle Drivaturene.

 


JULEKVELD: I platebutikken Lucky Records

 

DET NORSKE HUS: Paula Gussiås Henden og Ragnhild Bergem

VÆRET: Det regnet da vi kom til Island

 
PÅ RUNDTUR: Mye se på, mye å ta bilde av.


LEDER OSS: Ingrid og Anders leder oss rundt om på Island.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s