Reisen er over for denne gang


FERDIG MED FLYTUREN: Per Heggset, Anders Lien og Jorunn Heggset på trøndersk jord.

Jeg tenkte meg Island som ei passe stor øy – med fjorder og vidder som var overkommelige. Gjerne i løpet av noen timer. Jeg har tydeligvis ikke fulgt med i geografitimene. Eller i andre timer. Veien rundt Island er 140 mil. Og den holder ikke all verdens standard. Regn med ei uke på rundturen, var det en som sa til meg. Det får bli en annen gang. Når jeg får innmari lyst til å kjøre bil på smale veier. Mil etter mil. Gjerne med litt grus her og der.


TAKK FOR OSS ISLAND: Norveig og Kolbjørn Botten på tur til flyet på Keflavik

Det er alltid mye artigere å dra PÅ tur, enn å pakke til HJEMREISE. Klokken kvart på fire var vi oppe i Reykjavik. Bussen gikk halv fem. Et halvt døgn med reising ventet. Jeg er heldigvis blitt bedre på dette med årene. Skuldrene er en smule senket, og  jeg lar ting få bli som de vil. Bare jeg rekker flyet. Og det gjorde vi i dag. Med god margin. Jeg rakk til og med en kaffekopp før det ble go to gate.


I KØ: Flyplass er kø. Og atter kø.

Jeg liker å reise. Og Drivaturen er spesiell. Mange gode vennskap har fått utvikle seg med årene. I år var det mange «nye» med på buss og fly. Ingen merket noe til det. Paul, Odd, Oddlaug, Karstein, Ottar, Paula, Magne og flere med dem – de gled rett inn i det gode selskap. Ved avskjeder på Drivaturene, er man litt beveget. Slik skal det være. Man lever tett noen dager, for så å skilles. Etter å ha hatt mange felles opplevelser. Gode opplevelser. «Dere har så godt humør,» sa guiden Ingrid da hun takket for seg etter tre dager i bussen sammen med oss. Bedre attest kunne vi ikke fått. Av vår beste guide noensinne. Jeg sier det igjen.


HELE GJENGEN: Jeg sier det bare; her er det veldig mye godt humør samlet på ett bilde. Beste reisefølge man kan tenke seg.

Jeg vet ikke om det blir flere Drivaturer. Men turer skal det bli. Det lover både jeg og Anders (Lien). Anders – med sitt selskap Komfort Resor – er en garantist for kvalitet. Og kanskje går vi sammen om en fotball-tur om ikke så lenge. Til Liverpool. Vi skal se nærmere på akkurat den. For min del blir det i alle fall en Liverpool-tur om ikke så lenge, og litt ut i adventstida drar Bodil og jeg til Tallinn. Det er den aller beste førjuls-byen.

Men altså; Drivaturen 2015 er over. Takk for i år. Jeg fikk et Island jeg ikke helt ventet meg, og opplevelser jeg tar meg med meg videre i livet. I tillegg fikk jeg besøkt Islands største platebutikk. Reisebudsjettet eksploderte som en geysir. Nå skal det spilles. Og mimres.


MASSE PLATER: Det ble noe ny musikk, ja. 10-15 plater. Bra fangst. Lucky Recörds.


ET HØYDEPUNKT: Kjente fjes i Den blå lagune


DU VERDEN: Geysiren Strokkur er litt av et syn.


JUBILEUMSDAMENE: De har vært med på alle turene, fra venstre Ingunn Meisal, Liv Torvik og Solveig Bakk.


BORGARNES: En liten soveby. Som kunne mye om vikinger.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s