Ingen stor dag for en Liverpool-supporter

Beklager, men i dag har jeg ikke vært spesielt stolt over å være Liverpool-supporter. Etter at Brendan Rodgers fikk sparken, har det rett og slett vært et døgn med blandede følelser.

På en side kan jeg se at det var riktig å ta grep, Liverpool har på ingen måte prestert bra nok siden den fatale Man U-kampen i vår. På den annen side liker jeg dårlig at hylekoret skulle få viljen sin. Alle dem som har sutret og klaget på sosiale medier det siste året, med ufine angrep og beskrivelser av både Rodgers og enkeltspillere. Jeg har noen ganger tenkt: Kan slike virkelig kalle seg supportere? Det er ok med meningsytringer, og de kan gjerne komme rett fra hjertet. Men når noen medier, sosiale så vel som andre,  blir søppelbøtter, er jeg ikke med lenger. Rodgers snakket om at han følte det var en kampanje mot ham.. Ikke så rart, egentlig.

Så var det timingen. Skam dere, Fenway Sports Group. Jeg vet at dere gir blaffen i hva jeg måtte mene. Men likevel; jeg påberoper meg retten til å si at timene etter et Liverpool-derby ikke er riktig tid for å sparke managere, det være seg den ene eller andre. En telefon fra New York er ikke måten å gjøre det på, heller. Synes nå jeg. Eierne kunne ha kostet på seg en liten flytur. Dette blir jo uansett ganske kostbart for dem? Brendan Rodgers hadde fortjent å få dette servert på en skikkelig måte, ansikt til ansikt. Dette var rett og slett ikke en storklubb verdig.

Nå kan du si at internasjonal fotball er tøff, at den som er med på leken…osv. Men jeg vil ikke at det skal være slik i Liverpool. Vi skal ikke være som hissige spanjoler eller italienere. Vi skal behandle våre med verdighet. Både i organisasjonen og fra supporter-hold. Det har ikke vært tilfelle i denne saken. Derfor håper jeg at noen jubler med en viss bismak i dag.

Da sier jeg ikke at det ikke er riktig å skifte manager. Det kom heller ikke direkte uventet. Men likevel…. Dette kom brått på akkurat i går. Etter et intenst oppgjør mot Everton. Så jeg ble litt stille i stolen resten av kvelden. Det er godt mulig at Liverpool vil få et løft med for eksempel Jurgen Klopp. Han har vist at han kan, og ikke minst; jeg tror han kan være riktige typen for The Kop akkurat nå. En rocka kar med stort engasjement som fortsatt har mye å bevise.

Jeg så to kamper på Anfield forrige uke. Stemningen sto ikke akkurat i taket, selv om det – som vanlig – var langt over snittet trivelig å være der. Nesten gang jeg er der, blir det uten Rodgers på benken. Og kanskje også uten noen av dem som var på banen sist lørdag. Jeg tror nemlig ikke det blir noen ny tur før til vinteren. Og da kan noen av de faste under Rodgers være forsvunnet. Sannsynligvis går det slik.

Rodgers ga Liverpool den stor 13/14-sesongen. Vi var bare et glipptak og en skade eller to unna ligagullet. Brendan Rodgers skal ha takk for innsatsen. God ferie og lykke til i ny klubb når den tid kommer. YNWA.

 
Et stolt øyeblikk fra søndag ettermiddag. Måtte det bli flere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s