Rett til himmels i Liverpool

Kjære Jürgen Klopp. Fortsetter du som du stevner, kommer dette til å gå rett til himmels. Maken til inntreden på Anfield. Snakk om å være godt forberedt til ilddåpen. Og attpåtil få det til å se lett slentrende ut. Artisteri, kaller man slikt. Akkurat det Liverpool trenger nå.

Mandag var ingen god dag. Det holder jeg fast på. Jeg likte Rodgers og var oppriktig lei meg for at ting ble som de ble. I dag er jeg i motsatt lune. Klopp har hatt en førstedag i Liverpool som vel ingen manager før ham kan vise til. «The normal one» har på få timer gjenreist troen på at vi kan vinne den store pokalen. Det i seg selv, er en prestasjon.

Jeg har vært Liverpool-supporter i nærmere hundre år, eller mer presist; siden slutten av 60-tallet. Dagen i dag er en av de stolteste. Fordi vi endelig har fått en manager fra toppen av den internasjonale ønskelisten. En som mange andre misunner oss. Og som de frykter. Vi er blitt de uovervinnelige. Ledet av den normale.

Brendan Rodgers ble mer et forsøk. Kanskje kunne han vokse inn i himmelen i jobben i Liverpool? Han var på tur dit i 13/14-sesongen, men så ble motbakkene mange og tunge. Han mistet også mye av den karismaen han kom til klubben med. Han ble unnvikende og til tider feig i kommentarene sine. Rodgers ble rett og slett kjedelig, og ikke den som kunne skape entusiasme på The Kop ? eller blant de røde i Alta, Selbu eller Kongsvinger. Derfor var det mange som jublet søndag kveld. Men jeg likte ham fortsatt. Og syntes ikke sparkingen på derby-dagen var noen stas. Dette var ikke The Liverpool-way. Men ikke mer om dette. Vi, inkludert meg,  er på tur videre.

Fordi det svinger i fotballen. Vi må legge ting bak oss. Jeg har gjort mitt overfor Rodgers. Støttet ham og ikke snakket stygt om ham, annet enn på saklig grunnlag. Det var det jeg mente om hylekoret i forrige blogg. Folk må så klart få mene noe annet enn meg, men jeg liker ikke drittkasting og stadige personangrep. Det har ingenting på supportersider å gjøre.

På sosiale medier har dagen den niende oktober vært julekvelden og 17. mai. Folk har dratt til Kloppen og på Kloppturer, andre har drømt om The Klopp og stelt kloppen til lørdagskvelden. Ordspill er små gleder, Jürgen Klopp en stor glede. På sin første dag hadde han sine statements klare, han var ydmyk og samtidig veldig entusiastisk. Han har fått drømmejobben. Det la han ikke skjul på. Ok betaling får han også. Men det gidder jeg ikke kommentere. Summene er ren galskap, selv for en som skal bestyre en av verdens sterkeste merkevarer.

Første hjemmekampen med Klopp kommer det til å ta fullstendig av på Anfield. Frelseren er kommet til byen over alle byer. Selv planlegger jeg et par turer på nyåret. Og kjenner det kribler ved tanken. Det blir en stor vinter. Klopp på benken i Liverpool, Stöckl som trener for hopplandslaget. Mine to store lidenskaper ledes av kunnskapsrike arbeidshester og artister. Du verden hvor heldig jeg er akkurat nå.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s