Olemans’ store ferieblogg (Del 4)

Folkeliv i «badebyen» Liverpool: «I wanna f…. swiiim,» bæljer en liten tass på umiskjennelig Liverpool-dialekt. Så sier han dette f-ordet mange ganger. Litt for seg selv. Litt høyt. Og noen ganger skikkelig høyt. Målet er en annen gutt litt lenger framme. Sannsynligvis en bror som bare er blitt lei hele badedagen. Og spesielt er han vel lei av lillebroren med det allerede velutviklede pub-språket.

Vi er i den delen av Liverpool som heter Crosby. Der ligger vidunderlige Crosby beach. Med marina, restaurant, et vann skilt fra havet med noen små høydedrag, endeløse gressplener og til slutt; en strand ut mot havet. I ene enden et industriområde, i andre enden en golfklubb. Alt dette bare et kvarters biltur ut av byen. Vi var nylig på Rhodos. Dette er minst like fint, og i alle fall mer sjarmerende. Det er 30 grader pluss, men vi går oss likevel en tur på promenaden. Vinden hjelper på, og isbilen like ved serverer vann og cola. Noe annet får han ikke lov til. Det er ikke dette man forbinder med byferie. Og det er nettopp dette som er så fint med en by som Liverpool. Du får alt fra svette handlegater til koselige puber og parker og badestrender.

Crosby beach – litt av ei strand

Her sitter de på rekke og rad. Merk den flotte husrekken bak.

 

Et stort cruiseskip snegler seg forbi sandstranda. Bodils mistanke om lang sandgrunn avkreftes med dette umiddelbart. Silhouette, står det på båten. Kanskje skal den til Dublin? Jeg tipper det. Før det seiler videre ut i verden.

Vi legger oss på gresset. Leser bok og ser på små episoder rundt oss. Jeg liker å beskue. Ikke glane. Det er noe annet. Men beskue. En ilter, liten hund camperer like bak oss. Han jager alt som kommer i eierens nærhet. Det blir litt fliring av det. Hunden skaffer eieren et sosialt liv (men akk så slitsomt det må være). Bak oss kaller paret babyen sin for «stinky», og foran oss har ei mor sin fulle hyre med å passe på en annen råtass i bleier. Han benytter alle anledninger til å stikke av. I lek med en ball viser han et tilslag verdig en Liverpool-spiller. Så er det ei som kjefter noe innmari, mens noen andre har tatt med grillen. Tre måser kjemper om føden og vi begynner å bli sultne. Så vi tar turen opp South Road. Bestiller pizza, hamburger, hvitvin og en øl. De to siste delene smaker som ventet, de to første absolutt ingenting. Men de gjør nytten. Ferien er godt i gang. Liverpool leverer i overkant.


Park med vann. Og stranda like bak. 10 minutter fra sentrum

Og i morgen blir det fotball. Planen er å dra på treningskamp til Huddersfield. For meg blir det et nytt bekjentskap. Artig. Men det kan komme til å bli varmt. Veldig varmt. Varmebølge, snakker de om her. Men den skal visst gå over. Om noen dager. Uansett blir det stas å se Liverpool i aksjon igjen. Det nærmer seg seriestart. Mange jeg har snakket med er spente. Og litt bekymret. Har vi rustet oss godt nok? Meningene er delte. Som de alltid er i fotball. Og fortsatt kan det skje ting. Jeg lar høre fra meg igjen en av dagene.

Ole M Ansnes

Jeg skal prøve å la være….

Venter på toget i Manchester

Idyll ved Crosby beach

Liverpool tidlig kveld

Turister på Crosby beach


Crosby – et fint sted
 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s