To Liverpoolhjerter på kamp!

Nå skinner sola ute. Gresset er grønt og himmelen blå. Liverpool har vunnet by-derbyet mot Everton. 3-1. Opplevelsen sitter fast i hele kroppen. Helt inn til beinmargen.

Det er rolig på Staybridge Suites. Folket er vel ute og feirer. Jeg har tatt time-out ved tastaturet. Noen ganger må man samle tankene, fordøye inntrykkene. Jeg har vært mange ganger på Anfield. Dette ble et av de beste og sterkeste besøkene.

I dag tidlig var stemningen en helt annen her på leilighetsbygget ved Mersey. Fedre og sønner, godt voksne menn og deres koner, mange av dem ikledd røde skjorter og skjerf, var klare for kamp. Scrambled eggs og nerver på høykant, svart kaffe og store forventninger. Skybrudd ute skapte stort behov for drosjer. Men køa gikk unna som bare det. Presis klokken 10.00 var jeg på vei oppover mot Anfield. Sjåføren kunne alt om fotball, skrytte av John Arne Rise og tippet 3-1 til Liverpool. Det fikk han jammen rett i. Det samme skulle Elias på 11 år, min nevø og snart fullblods scouser, få noen timer senere. Vi gamblet litt før kampen, tippet 3-1,  og håvet inn 24 pund.


Ronnie Moran hedres på Anfield.
 

Denne dagen er det jeg og Elias som skal være sammen på kamp. Jeg er første Liverpool-fan i familien, han representerer neste generasjon. Og jeg må innrømme at det har skjedd en utvikling. En aldri så liten en?. Jeg fulgte Liverpool ved å lese Adresseavisen hver mandag. Satt ved kjøkkenbordet på Kvendbø og studerte tabeller. Elias er på hver hjemmekamp og bor i byen. Han kjenner spillere og legender. Tenker taktikk og laguttak.

«Do you remember me?» sier han til Liverpool-legenden Phil Neal når vi møter ham. Så klart at Phil Neal husker Elias. Han spør etter familien, poserer villig på bilde og er vennligheten selv. Jeg og Elias går enda litt mer opprømte tilbake til bordet vårt. «Du kan få programmet med autografen,» sier han raust. «Takk, Elias,» sier jeg. Du er en herlig kar å se fotball sammen med.


Elias og Phil. Liverpoolgutter så det holder!
 

Kampen blir en sammenhengende nervepåkjenning. To Everton-fans foran oss får en opptur på 1-1. Bortsett fra denne lille glippen, blir dette vår kamp. Liverpool sin kamp. Min og Elias sin kamp. På 2-1, etter Coutinhos supermål, skjer det noe rundt oss. Det eksploderer. Elias forsvinner i et kaos av voksne menn som, i et lykkelig øyeblikk, mister kontrollen. Noen sekunder senere finner jeg ham igjen. Uskadet og smilende. Engasjementet på tribunene på Anfield kan være herlig. «Are you allright, mate?» er det en som spør. Så klart. Elias har ikke hatt det bedre på lang tid.


Elias i trappene på Anfield..
 

Ingenting som har med fotball å gjøre, kan måle seg med å være på Anfield. Dette mener jeg høyt og klart og helt subjektivt. Selv om det sikkert finnes noen andre steder med heftige opplevelser på fotballbanen. Crystal Palace slo Chelsea i dag, så jeg vil tror de har det ganske så bra i Palace akkurat nå. Og i Kristiansund ser jeg at hjemmelaget klarer å holde nullen mot Molde. Byen ved havet spiller i skrivende stund sin første kamp i eliteserien. De er blitt en del av en større fotballverden. Jeg regner med at mange fotballhjerter i nordmørsbyen slår hardt i dag. At de er stolte over byen og laget. Uansett hva resultatet måtte bli til slutt.

Tilbake til Liverpool. Jeg har flere dager igjen i byen. Synne og jeg har tøyd en weekend i begge retninger. Nå skal vi gå ut på byen, bare kjenne på atmosfæren, kikke på sola, sette oss på et gatehjørne og ønske en tidlig sommer velkommen. Lørdagskvelden er ung. Og vi har ingen planer. Ikke før i morgen. Da skal vi møte familien Ansnes ute i Allerton. Etter at Elias er ferdig med søndagens fotballkamp. Han er en aktiv kar. Og en god fotballspiller. Hva er da bedre enn å bo i Liverpool? Der den beste fotballen spilles.


Blide karer, stolte øyeblikk!
 

Takk for kampen. Elias og alle dere andre som akkurat nå svever på en rød sky rett inn i solnedgangen. På slike dager skal vi virkelig kose oss!

Ole M


Takk for kampen!

Uten mat og drikke… Før kampen!

Dagens program. Signert av Phil Neal.
 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s