Stikk Ut 2017. Jeg er klar!


 

Da har jeg vært på oppe på Kongelhjellan med årets Stikk Ut-bok. Vi har fjorten Stikk Ut-turer i Sunndal, og de fleste av dem er tilgjengelige nå fra 1. mai. I skrivende stund er det bare en liten time til startskuddet går.


Kongelhjellan 19.30 den 30. april. Fire små plussgrader

Stikk Ut er blitt en suksess av stort format. Bare i Sunndal hadde vi 1200 personer registrert på Stikk Ut-appen i 2016. Og mange går jo flere ganger til samme turmål. Altså er det tusenvis av folk oppe i den lokale fjellheimen i løpet av sommeren, som er ute på Stikk Ut – tur, og som får nyte den fantastiske naturen vi har på Nordmøre og i Romsdal. For noen dager siden fikk 47.000 husstander i 16 kommuner årets Stikk Ut-kart.

Velg og velg, ikke vrak, her er det bare flotte turmål. Og de flotteste har vi så klart i Sunndal. Fra Seljebøvatnet, ganske så greit tilgjengelig, til større utfordringer som Stortuva og Flånebba.


Flånebba sist sommer

Vi i kulturtjenesten har lokalt ansvar for dette tilbudet, og vi vil gjerne ha tilbakemeldinger både på turvalg, skilting, parkering og annet. Vi ønsker å bli bedre år for år, det samme ønsker Friluftsrådet. Og her er det alle dere som er ute på tur som kan hjelpe oss. Ring eller skriv, eller kom innom oss.

Stikk Ut er rett og slett blitt en del av livet for mange folk. Man går turer, møtes på topper og ved postkasser, reiser til nabokommuner, utvider horisonten, samler opplevelser og blir sprekere for hver dag som går. Jeg har sjekket formen de to siste dagene. Vært oppe på Åsbrona og på Kongelhjellan med bøker. Og formen er bedre enn forventet etter en periode med ryggplager. Jeg er omtrent på samme nivå som til samme tid i fjor. Altså; utgangspunktet er helt ok. Her skal det bli Stikk Ut til både her og der.


Synne på Vollasetra. KNT-hytte i særklasse

Friluftsliv er blitt en bevegelse. Mye større enn de fleste andre deler av kulturområdet, Da tenker jeg volum. Folk. Både lokale og besøkende. Folk kommer hit hele helger for å samle turer. For å oppleve naturen vår. Snakk om å bygge nabofellesskap. Snakk om å dele gleder og opplevelser på tvers av kommunegrenser. Stikk Ut har klart det Sanner og kommunereformen aldri klarte. Stikk Ut handler om å dele verdier, ikke om å krangle om detaljer. Stikk Ut handler om naturen vår, om å ta den i bruk, ikke om fordommer og mistenksomhet og et til tider misforstått vern av eget revir. Stikk Ut er lutter glede og fornøyelse. Og folkehelse.


Åmotan. Langt der nede finner du Stikk Ut-boka.

Vel, la ikke Stikk Ut bli poltikk. Den tar vi ikke med oss på fjellet. Vi snører skoene, finner Stikk Ut-skiltet, puster dypt og tar fatt på turen. Resten er bare svette og nytelse, vakker natur og en sirlig signatur i turboka. En registering i appen og en ny kikk på kartet – før turen fortsetter,

Jeg er klar! God tur!


Ekkertind. I fortsettelsen av Vollasetra


Innerdalen. Stikk Ut-tur også i år.


Ta gjerne av her en gang du er på tur til Åsbrona

Slike kan du gjerne møte på en Stikk Ut-tur.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s