Når Liverpool hilser på


Antony selger vinyl. Vi er venner.
 

Bussen kjører fra Allerton i retning bykjernen, jeg har betalt to pund og ti pence og plassert meg ved en varmeovn.

Dette blir for varmt. Så ser jeg skiltet som viser at setet mitt er tilgodesett dem som ikke kan gå så langt. Bevegelseshemmede. Jeg flytter meg lenger bak. Penny Lane passeres, Toxteth, snart kommer Europas største katedral til syne der framme. Byen ligger der i tilnærmet døs etter helga. Både Iron Maiden og en serieavslutning i fotball har vært på besøk. Slikt setter spor. Man kan bli sliten av mindre.


Iron Maiden og sesongavslutning på ei helg. Krevende og artig.

 

Jeg går av i Renshaw Street. Skal innom mine venner i Cult vinyl. Far og sønn Packman. Antony skinner opp når jeg kommer inn i butikken, nede i underetasjen av dette merkelige kjøpesenteret. Juggel og stas, hippetid og bruktklær, moter, vinyl og mye annet. Antony drar umiddelbart praten over på fotball. Han er Liverpool-fan så det holder. Liverpools muligheter i Europa er tema. Og skulle de egentlig hatt straffe og utvisning mot seg på søndag? «They should,» sier Antony. Men er glad det ikke ble slik.


Mye rart å finne hos Cult Vinyl.
 

Platebutikken er et eldorado for samlere. Det er ikke fullt så mange plater der nå som det engang var, men Antony lover at det bli mer i hyllene når jeg kommer tilbake til høsten. Jeg tar med meg noen singelplater med Bowie og Jethro Tull, pluss ei Who-plate. Egentlig er jeg i det beskjedne hjørnet. Det er nesten slik at jeg må beklage det overfor Antony.

I dag er han bildet på det vennlige og blide Liverpool. Byen som tar mildt og høflig imot deg. «Du ser så avslappet ut i dag. Du har kanskje tid til en prat,» spør en gutt med Madame Curie-merke på jakken. Det er hans første dag på jobb ute på gaten i Bold Street. Klart at jeg kan snakke med ham. Det er jo bare hyggelig. At jeg har noen ærender på Primeark, Debenhams og Sports Direct skyver jeg foran meg. Det får bli senere. I kveldinga. Når det er blitt enda færre folk i gatene. Der tar jeg feil, skal det vise seg. Folk kryr ut i gatene etter hvert.


Funnet. Takk til Days Inn

Sist sommer la jeg igjen en bilnøkkel på hotellet Days Inn. Jeg kunne ha stukket innom dem tidligere, men det ble først på denne turen. Og på fredag ringte ei veldig blid dame og fortalte at nøkkelen var vel bevart og klar for utlevering.  I dag, mandag, er det tid for å hente dem. Jeg blir møtt av ei dame  som setter himmel og jord i bevegelse for å spore opp nøkkelen. Men hun finner den bare ikke.

Jeg ender opp hos manageren. Han beklager dette veldig og ber meg komme innom et par timer senere. Det gjør jeg. Og havner i en kø med pensjonister, akkurat sluppet ut av en turistbuss. Jeg er ikke sikker på om noen ser forskjell på dem og meg. Men det får så være. Vel framme ved disken er det en i resepsjonen som får den han kaller for flashback når han ser meg. Han haster inn på kontoret og kommer ut med Toyota-nøkkelen. Navnet mitt står på konvolutten, pluss noen andre skriblerier fra i fjor sommer. Jeg takker og bukker. Blide og gjestfrie Liverpool har slått til igjen. Jeg koster på meg en tur til Vinea, en liten restaurant nede i Albert dock. Hvitvin og dagens suppe.


Beatles-butikken i Albert Dock. Det handles i bøtter og sekk.

Og slik ble dagen til. Resten er historien om reisen mot solnedgangen, mere mat og drikke, flere trivelige folk, handleposer med fotballsko og sommerklær, mere vinyl, masse sol, litt såre føtter,  pluss en tur i Beatles-land sammen med Jostein og et hyggelig par fra Island.  Man rekker mye på åtte-ni timer. I morgen er det farvel til vennlige Liverpool. Hjemreisen. Som jeg ikke er så god på.

«See you soon, mate,» sa Antony. Ja, jeg lover!

Ole M


Hyggelig islendere. Jostein er guide.
 


Også dette er Liverpool. Calderstones Park.


Skrytebilde. Jeg og David Fairclough.


Barndomshjemmet til Paul McCartney.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s