Bli med til Liverpool – fotball og The Beatles

17. november reiser vi til Liverpool. Det blir fotballkamp mellom Liverpool og Southampton,  møte med Anfield og alle pubene rundt,  vandring i Beatles-land, møte med Liverpool-legende, shopping i en av Englands beste handlebyer, pubrunder, matopplevelser og overnatting på Albert Dock, ved elva Mersey.


Klare for kamp, jeg og supernevø Elias.

 

Bodil og jeg er vertskap gjennom selskapet med det klingende navnet Dompen AS, og hele reisen er et samarbeid mellom oss og Signaturreise AS i Trondheim. Med på laget har vi også vi Jostein og Ragnhild Ansnes, som bor i Liverpool med sine to barn. De åpner dører til opplevelser du ikke får kjøpt på andre nettsteder. Hotel TIA, som vi er en del av, er også i ferd med å reise seg. Kanskje er det ferdig i november? Vi skal i alle fall en tur innom for å se hvordan det ligger an.

Vi lander i Manchester, der vi ikke stopper særlig lenge. Bussen inn til Liverpool tar cirka en time. All transfer med buss i England er med i prisen.


Vakre Liverpool

 

Liverpool har blitt noe helt spesielt for meg. Ikke «bare» fotballen, men også byen. Vennlige Liverpool, med alle sine små gater, Bold street, Duke street og Renshaw street. Det store dock-området nede ved elva med Betales-museet, Liverpool museum og masse plass du kan vandre og nyte på.  Liverpool One har alt du trenger av butikker, kafeer og små restauranter. Vi kan besøke katedralen som reiser seg 103 meter opp mot himmelen, og med det er Europas største. Vi kan nyte publiv og sene middager, Cult records og His Masters Voice, Beatles-historien både i selve byen og like utenfor sentrum, Penny Lane, Strawberry Fields, Cavern, Mathew Street og Eleanore Rigby.


Her ble historie skrevet

 

Liverpool huser også mange fotball-legender. Ragnhild Lund Ansnes tar oss med til et møte med en av dem. Kanskje Phil Neal? Kanskje Alan Kennedy? Ragnhild kjenner dem alle godt. Hun har skrevet tre bøker om klubben og fansen, hun drar på turne med legender og åpner dører for oss som kjenner henne. Vi er så heldige å kjenne henne godt.


Kevin Keegan og Bodil. Med signert singelplate….
 

Jostein leder oppbyggingen av Hotel TIA, en ikke helt enkel oppgave i et land hvor byråkratiet ikke fungerer som i Norge. Han kan Beatles ut og inn, og blir en av våre verter på denne turen. I samme by bor Tage Herstad. Sentral i TIA. Han ser alle Liverpools kamper i inn- og utland. Jeg vet ikke hvor mange han har på rad nå, men det er vel over 500. Et møte med ham er et lite eventyr i seg selv. Det er han som ordner billetter til kamp og hotellrom ved Albert Dock. Tage ordner alt uten store fakter og ord. En flott fyr med en ditto familie.


Her kommer Hotel TIA

 

På en publunsj ute i Penny Lane får du en helt spesiell atmosfære med på kjøpet, italienske Il Forno har fra første tur vært min favoritt-restaurant, mens Matou tilbyr noe helt spesielt nede ved elva. Med utsikt over Mersey sitter du høyt og fritt og nyter god mat og service.

Turen er ikke strengt langt opp. Ved siden av programmet, blir det masse tid til overs til det som måtte behage. Er det noen som trenger tips til opplevelser, eller litt ekstra guiding, stiller vi gjerne opp. 17. november nærmer det seg jo også julehandel. Liverpool vil være en perfekt start på en sådan.


Il forno. Helt førsteklasses spisested

 

Dette inneholder pakken helga 17. – 21. november:

 • Reise: Molde – Manchester – Liverpool t.r.
 • Kampbillett Liverpool -Southampton
 • Flyreise med transfer i England
 • 4 overnattinger på Holliday Inn, Albert Dock
 • Beatles-tour med Ragnhild Lund Ansnes/Jostein Ansnes,
 • Publunsj i Penny Lane
 • En felles middag på Il forno
 • Lunsj og møte med LFC-legende på Matou
 • Busstransport kampdag
 • Etter eget ønske: Guiding til Liverpool Cathedral, Mathew Street, Ferry ‘cross the Mersey, shopping m.m.

Turen er dekt av Reisegarantifondet.

Vi har et begrenset antall plasser. Jeg tror dette blir en fin tur, med avreise fra Molde midt på dagen fredag og hjemkomst tirsdag kveld. Da har vi også gardert oss mot mulige flytting av fotballkampen. Til og med mandagskamp har vi innenfor skjema. Dagsprogrammet vil komme når kampdagen er 100 prosent klar. Men; vi skal rekke alt som er satt opp av programposter. Og mere til. Velkommen til Liverpool. For spørsmål, er det bare å ta kontakt. Påmelding Bodil Tafjord på bodil.tafjord@hotmail.com, eller telefon 90996685. 11. august er siste frist. Prisen? Den kommer på kr. 13.850,- pr. person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom.

VELKOMMEN!

Ole M

Musikkhistorie du møter i Liverpool.

Trivelig møte før kamp. Johannes, Bodil, Emil, Roger og Arve.

Min tidligere sjef, Per Ove, sammen med en annen sjef, John Lennon.

Phil Neal og Elias. Mye å snakke om…


Albert Dock

 

En kommentar om “Bli med til Liverpool – fotball og The Beatles

 1. Siden jeg har lagt ut personlig informasjon om titusenvis av uskyldige mennesker på bloggen min uten deres samtykke, oppfordrer jeg alle til å bestille masse dritt på nettet i mitt navn. Det har jeg fortjent.
  Mvh Erik Løvenbalk Ribsskog
  Drammensveien 507, leilighet 119
  1363 Høvik
  Tlf 99424084
  E-post: eribsskog@gmail.com
  Personnummer: 25077030568
  PS. Ikke slutt med dette før jeg har fjernet den personlige informasjonen til de titusenvis av uskyldige menneskene fra bloggen min.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s