Kjære Beatles, kjære Sander van der Loo

 

Sander van der Loo er et funn som dirigent og inspirator. En tvers igjennom trivelig kar. Halsakoret og Tormod smiler og synger om kapp med Beatles, dansere og barnekoret Vivo fra kulturskolen bidrar med kvalitet og sjarm – mens solistene John Rasmus Leinum og Øyvind Weiseth løfter det hele mot profesjonelle høyder.

Neste helge er det Halsa og Surnadal. Kjøp billetter i hele ruller!

Kveldens Beatles konsert i Hovshall ble fin på alle måter. Samspillet og samarbeidet, musikken, gleden og variasjonen; som jeg sa fra scenen: Dette er til å bli glad av. Og da beklager jeg med en gang at jeg glemte solistene i oppsummeringen min mot slutten. Det hele ble til litt på sparket, da kan sånt skje. Men; så klart deres navn skulle vært ropt ut. Høyt og klart. Det er herved gjort.

Jeg har aldri brukt mye tid på The Beatles. Da gjør jeg unntak for George Harrison. Han har jeg alltid likt, alltid hørt på. Men; dette har endret seg litt de siste årene. Samlingen min teller 70 Beatles-LP-er, 100 singler og 40-50 CD-er. Da er det ingen ting å si på selve tilgangen til musikken. Jeg kan velge og vrake.

Penny Lane. En perle i Liverpool.

Så må jeg jo også si at jeg har fått et rimelig sterkt forhold til Liverpool. Hjembyen til Beatles. Jeg har spasert i Penny Lane, besøkt Strawberry Fields, stått utenfor barndomshjemmene til alle i The Fab Four, vært nede i Cavern Club mange ganger, vandret gjennom The Beatles Story gang på gang – og til og med funnet gravsteinen til selveste Eleanore Rigby. Alt dette gjør noe med en stakkar. Du blir fascinert og engasjert når du kommer så nær historien. Når du bokstavelig talt kan kjenne på den. Høre om den, der den ble skapt.

Ja, for historien er minst like spennende som musikken. De unge guttene som dro til Hamburg, medlemmer som døde eller ble sparket – før Beatles kom med «Love med do» i 1962, og kapret en 17. plass på listene i England. Det er gitt ut et utall bøker om gruppen, om historien og sangene. Besøker du en bokbutikk i Liverpool, finner du gjerne en hel avdeling bare viet The Beatles. Sander van der Loo fikk en av disse bøkene av meg i kveld, samt en samleplate med sanger fra 1967 til 1970. Jeg håper gavene blir til glede for den fantastiske dirigenten og musikeren.

Kor, orkester, Sander, dansere, barnekor og John Rasmus. Hello Goodbye

Aktørene i denne reisen med Beatles sin musikk har gjort en stor jobb. En drøy time varer konserten. På den tiden får de plass til 18 sanger, barnekor, dansere og solister. Øyvind Weiseth synger og spiller McCartneys Blackbird som en gud, Øyvind er rett og slett i ferd med å bli en stor og komplett artist. Mange år i Liverpool og på LIPA har utviklet talentet til det vi hører i dag. Takk, Øyvind. Jeg tror du blir til noe riktig stort. John Rasmus Leinum er en trofast mann på den sunndalske scenen. Med gitar og sang. Jeg vil påstå at han er det beste vi har her mellom fjellene. Allsidig og musikalsk.

John Rasmus og Øyvind: Something.

I kveld leverte han «Hello goodbye» i samspill med kor og orkester på en måte som løftet Hovshall minst to hakk. Så dro han Harrison sin solo på Something. Kanskje den fineste låten Beatles noen gang ga ut . I Hovshall var det Øyvind Weiseth som sang dette mesterverket. Og han gjorde det helt mesterlig.

arrio

 

 

 

Nå skal denne musikalske Beatles-timen ut på en liten reise. Neste helg venter konserter i Halsa og Surnadal. Kjære venner, dette må dere ikke gå glipp av. Beatles lever mellom fjord og fjell. Gleden er sterk og ekte. Korene leverer Beatles som bare det, og jeg skulle gjerne hørt enda mer av dem i løpet av konserten. Jeg ser at de kribler etter å synge. Mimer og hvisker der de skal være stille. Sander, slipp dem enda mer løs neste helg. Sunndal musikkforening med forsterkninger er solide, musikalske og troverdige i sin måte å levere Beatles på. Jeg ser at de trives med dette.

Musikk blir glede. På scene og i sal. Hva mer kan man forlange?

Ole M

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s