Hvil i fred, mine 60 helter

Jeg er snart 60 år. En utrolig alder. Jeg må kjenne etter. Er det noe galt? Vel, det kan jo kjennes litt uggent ut. Ikke alle ledd er like villige til krumspring. Men ørene, etter alt det de har vært igjennom; de er perfekte. Luker ut alt tullprat, hører det som er verdt å høre. Verdiløse meldinger går hus forbi.

Jeg har en rimelig stor musikksamling. Med vinyl, Cd-er, kassetter og bøker. Kanskje er det rundt 5000. Jeg vet ikke. Men; jeg hører mye musikk. Musikere og plater har preget livet mitt. Konserter. Helt siden den gang jeg og bror Lars Steinar kjøpte Cosmos’s Factory med Creedence. Det gjorde vi på Skei. Ble plukket opp i bilen av faren vår, Johan, som syntes 47,50 var en tøff sum for ei plate. Men egentlig syntes han nok det var helt ok. At sønnene investerte i plater. Akkurat slik han selv hadde gjort noen tiår tidligere. Faren vår ble et forbilde for oss guttene. Han hadde alt. Stereoanlegg, plater, penger og et trekkspill. Hva mer kunne man drømme om?

Første skikkelige plata som kom i hus…

 

Som sagt, jeg er snart seksti. Jeg har spilt meg gjennom hele livet. Med heltene mine på øret. Fra stereoanlegg av ulik kvalitet. På hybler og i biler, og i stua på Kvendbø. Med Sølvsuperen.  Bedre kunne det ikke bli.

Tandberg. To Sølvsupere… 11 og 12

 

Noen musikere har betydd veldig mye, som Keith Emerson, Greg Lake, Ronnie van Zant og Jon Lord. I  dag er de borte.

Emerson og Lake er borte. Bare Palmer igjen. De lærte meg det jeg kan om musikk….

Jeg kom til å tenke på det her en dag. Du verden, de er jo i rockehimmelen nesten alle sammen. Så her er min 60 Rest in peace, de 60 som har betydd mest for meg. Som har gjort dette livet til det det ble. Levelig og smått kaotisk. Harmonisk og med umåtelige musikalske opplevelser. 

Navn følger: 

Maestro Jon Lord i midten. Deep Purple. Verdens beste rockeband

 

Jon Lord, Mick Ronson, Jimi Hendrix, Keith Emerson, Greg Lake, Paul Kossoff, Ronnie van Zant, Tommy Bolin, David Bowie,

David Bowie. Vi ble kjent sent. Men godt...

Rory Gallagher, Alvin Lee, Janis Joplin, David Byron, Allen Collins, Stevie Gaines, Dave Ball, Jim Morrison, Sandy Denny, Glenn Frey, John Lennon, George Harrison,

Dear George. The one and only. Lennon rett der bak…

 

Ronnie Lane, Tom Petty, B J Wilson, Waylon Jennings, Johnny Cash, Levon Helm,

Levon Helm. Jeg er glad i den mannen.

 

 Felix Pappalardi, Nicolette Larson, Brian Jones, Rick Danko, Richard Manuel, Marius Müller, Per Erik Wallum, Jahn Groth, Terry Kath, Brian Davison, Billy Powell, Lowell George, Duane Allman,

Gregg og Duane. Etternavnet Allman. Sterkeste brødre-duoen i himmelen.

 

Berry Oakley, Jerry Garcia, Gary Thain, Gregg Allman, Leon Wilkeson, Tom Fogerty, Keith Moon, John Entwistle, Andy Fraser, Rick van der Linden, Richard Wright, Radka Toneff,

Radka Toneff – gjør meg glad....

 Jack Bruce, Noel Redding, Stevie Ray Vaughn, Dick Heckstall-Smith, Miles Davis, Thomas Koppel, Nils Henning Ørsted Pedersen og Chris Squire.

Og det var de 60. Jeg har strøket og lagt til. Ikke enkelt. Men det skal det jo heller ikke være….

 

Ole M

Paul Kossoff. En av mine store favoritter… 

For en mann. Selveste Tommy Bolin.

Rory Gallagher. Verdens beste gitarist. Sa Jimi Hendrix.

Til slutt. Lynyrd Skynyrd. Bandet jeg har hørt mest på. Ni av dem er døde…

En kommentar om “Hvil i fred, mine 60 helter

  1. Jeg savner virkelig og spille mine vinylplater. Ingenting har skjedd siden for 5-6 år siden at forsterkeren plutselig sluttet og levere bass. En Onkyo jeg kjøpte ny på TV-Service da jeg var 18. Platespilleren en Yamaha P-28 spiller litt falskt. Den kjøpte jeg av stipendpengene jeg fikk det året jeg bodde på Sunndal når jeg var 16. Dette er ting jeg skulle ha fått ordnet opp i men den biten står veldig stille. Har bare kjøpt noen plater på disse årene. Vinyl er absolutt tingen. Ingen over mener jeg.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s