Bli med på ski-festen i Seefeld

 

Therese Johaug er tilbake i sporet, bare Ingvild Flugstad Østberg er i nærheten av å holde samme fart som jenta fra Dalsbygda.  Jan Magnus Rieber er overlegen i kombinert, Johannes Høsflot Klæbo er slentrende elegant i alt han foretar seg i langrennssporet, Sjur Røthe seiler opp som en outsider, Maren Lundby er verdens beste hopper mens våre herre-hoppere sliter litt i sesongstarten.

Anders Lien i Komfort Reiser. Feiret flere gull i Falun.

 

Mitt høyeste ønske for vintersesongen er en Kenneth Gangnes på pallen i VM i hopp. Det vil være verdens åttende under, med alle skadene han har hatt. Gangnes er mitt store håp for vinteren. Måtte kneet holde. Liverpool-supporter er han også. I likhet med flere andre av ski-stjernene våre. Gangnes, Flugtstad Østberg, Jansrud, Tande, Stjernen. YNWA.

Årets store ski-høydepunkt er VM i Seefeld i slutten av februar. I helga har det vært sesongstart på Beitostølen. Allerede nå er VM hovedtema. I løpet av de neste ukene går flere tog med tanke på laguttak. Her er det ingen nåde eller ventetid. Det må presteres fra dag nummer én i løypa. 19. februar starter det hele. 3 mars er det over. Da sier man takk for seg fra vakre Tyrol. Et lite eventyr i seg selv. Og det beste av alt; her er det mulighet for å bli med på festen. Dompen AS og Komfort Reiser arrangerer nemlig tur til VM. Også Trollheimen turbuss er med på laget. Vi starter på turen 26. februar. Med buss nedover dalene og kontinentet. 5. mars skal vi være hjemme igjen.

Johaug er tilbake. Dette kan bli en fest-vinter.

 

Men før jeg går nærmere inn på programmet; for meg er det et høydepunkt når vintersesongen starter. Første hopprennet fra Finland er høytid. For langrenn er Beitostølen skisportens Betlehem. Der det hele starter. Der nye stjerner blir født, der håp om glede og gull skapes. Og der sitter vi med kaffekoppen en tidlig søndag morgen og vet at sesongen blir lang. Sport på tre-fire kanaler. Kaldt i stua, men fyr i ovnen. Snart hjelper det på. Frokosten nytes sammen med passeringstider, stilkarakterer og kloke ekspertkommentarer fra Aukland og Lundberg. Ute fryser det på. Gradstokken kryper ned mot null. Alt er som det skal være.

Kanskje vil det se slik ut når vi kommer til Seefeld?

 

28. februar 2105 sto vi i hoppbakken i Falun og opplevede norsk VM-gull i laghopp. Bardal, Velta, Fannemel og Jacobsen. Jeg trodde hele Sverige skulle revne da Velta landet i sistehoppet. Vi skrek ord uten sammenheng, tørket tårer og holdt rundt den som måtte være i nærheten. Med all mulig adrenalin i kroppen dro vi på premieutdeling. Jeg må i all beskjeden si at jeg har vært med på mye og mangt. Rett og rangt. Men akkurat den februarkvelden i Falun overgår det meste. Jeg husker jeg sa til Bodil; hva er rockn roll mot dette. Bare en flau bris. Helt sant er det ikke. Men det ligner..

Utrolig stemning på VM-arenaen.

 

Alle dagene på Lugnet var en helt spesiell opplevelse. Stafett-seire og Northug-gull på fem-mila, måtte det bli slik igjen når vi er på plass i Seefeld. Ja, for om noen ønsker seg en ski-opplevelse de aldri vil glemme, er denne turen skreddersydd. Vi tar med vår egen buss nedover. Da er vi trygge på å få det som vi vil. Vi ligger på fint hotell, bare en liten times kjøretur fra VM-arenaen. Vi får billetter til både stafetter, fem-mila, tre-mila, kombinertkonkurranser, hopp liten bakke og mixed laghopp. Tenk deg Lundby og Tande på samme lag. Nede på sletta. Mens Gangnes står på toppen og skal avgjøre det hele. Jeg kjenner jeg gleder meg litt over det normale.

Sånn ser det ut når vi skal på tur. Ta kontakt for å få hele programmet.

 

Bussen fylles opp for hver uke som går. Senest før helga ble det skrevet opptatt på tre nye plasser. Nå venter vi på at også oppdalingene skal begynne å melde seg på. Da kan det fort bli rift om setene i bussen og billettene på stadion. Det nærmeste drøye halve året har jeg billetter både på Anfield, på konsert med Kiss og til storkonsert på Wembley Arena med Lynyrd Skynyrd og Status Quo. Men VM på ski troner høyest. Det er der det store slaget skal stå. I hjertet av Tyrol. I Seefeld. Med Johaug, Rieber, Klæbo og Gangnes som viser verden vinterveien. Meld deg på, eller spør om informasjon. Bodil vet det meste. Hun nås på 90996685 eller bodil.tafjord@hotmail.com. Ellers går det selvsagt an å kontakte meg, også. Eller Anders Lien i Komfort Reiser.

Ha en strålende ski-vinter. Det er nå det gjelder.

Bodil og jeg i Falun. Vi gleder oss til Seefeld.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s