Seefeld – her kommer vi!

Sjur Røthe vinner gull. To millimeter foran russeren…

Det er sterke scener i Seefeld. Mari Eide vinner bronse, Sjur Røthe tar gull. Det er et VM for de gode historiene, de som rører oss som er glad i idrett. Det handler om at idrett betyr noe mere enn bare plasseringer og medaljer. Det handler om våre beste menn og kvinner. Det handler om noe så underlig som selve livet. Som idretten er en del av.

Mandag kveld setter vi oss på bussen for å rekke Seefeld i god tid før alle medaljene er delt ut. Vi kommer fram til stafettene, til hoppkonkurranser og kombinert. Og det siste er ikke til å kimse av. Kombinert er store greier i Tyskland og Østerrike. Mye større enn langrenn. Så her blir det hektiske dager. Jeg kommer til å skrive blogger hele veien, og alle disse finner du på olemans.wordpress.com eller ved å linke deg inn via Aura Avis sin hjemmeside. Vi er 34 personer i bussen nedover. Jeg skal formidle hva vi ser og opplever. Så godt jeg kan. Men så er det kanskje også slik:

What happens on the road, stays on the road.

Bodil og Egil i Falun. Nå er det Seefeld som gjelder.

For fire år siden var vi i Falun. Vi opplevde ting vi aldri vil glemme. Northug og fem-mila, der sto vi ringside da han gikk i mål til gull. Og seieren i laghopp. Hele Sverige sto i fare for å revne da Rune Velta landet i siste hoppet. Jeg har vært på utallige rockekonserter. Men aldri opplevd det trykket eller den stemningen vi kjente på den gangen i Falun. Jeg har heldigvis noen opptak fra begivenheten. Jeg legger ved et bilde eller to..

Fra gullet i laghopp i Falun. Hele Sverige holdt på å revne…

Men nå er det Seefeld som gjelder. Vi skal bo like over grensen til Tyskland, i den vakre byen Oberammergau, rundt tre kvarters kjøring fra Seefeld. På veien passerer vi også Garmisch. Da må vi bare stoppe en av dagene. Ta bilde av bakken som har huset nyttårshopprennet så lenge jeg kan huske. Dette kan fort bli sterke scener. Når menn og kvinner i sin beste emosjonelle alder er på pilegrimsreise i skisportens Mekka.

Dagens helt, Sjur Røthe.

Og da sier jeg bare: Kilian Peier. Sveitsisk hopper som vant bronse i dag. Maken til gledesscener har jeg knapt sett. Tredjeplassen ble feiret som om det handlet om alle verdens gullmedaljer til sammen. Det var så flott å se på. Idrettsgleden overgår de fleste gleder, de så vi i dag; da Peier vant bronse, da Røthe vant gull. Eller for to dager siden da Marit Eide kom ut av intet og vant bronse. Alt som fulgte ble en emosjonell gledesreise, aller mest til minne om søster Ida Eide, som døde i idrettsløypa sist høst. Heldige er vi som elsker idretten og alt den har for seg, alt den kan bringe med seg. Spenningen, gleden, fortvilelsen, sinnet, fellesskapet og latteren. Alle motbakkene og smøretabbene. Bakvinden og alle de blinde hoppdommeren. Livet. Gåsehuden og håpløse laguttak. Alle historiene. Legendene. Engan, Eggen, Ruud, Wirkola, Brå, Bjørgen, Falla, Northug, Ingebrigtsen, Grønningen og Wigernæs.

Autografen til Gjermund Eggen. Tre x gull i 1966. Jeg er stolt eier..

Jeg gleder meg stort til neste uke. Til opplevelsene og fellesskapet. Til de hyggelige og rolige møtene mellom slagene, til å skrive om alt jeg ser og opplever. Jeg glemmer aldri Falun og turen vi hadde for fire år siden. Northug er og blir min store helt i løypa. Egen divisjon. Nå er han borte. Da får vi heie på Klæbo og Sundby og noen andre. Røthe. Ikke minst ham. Og Flugstad Østeberg. Min absolutte favoritt blant damene. Hun er tøffeste jenta i klassen, vinner Tour de ski, tøyser ikke med å stå over verken det ene eller det andre. Så går hun inn til sølv i VM. Og i morgen heier vi begge på Liverpool. Jeg og Ingvild Flugstad Østberg. En allianse hun ikke vet om. Men som jeg kjenner på. Slik er det å være supporter.

Gulljubel med Therese og Ingvild

Følg med i denne bloggen. Her kan det dukke opp litt av hvert i dagene som kommer. Fra bussen på tur gjennom Europa, til målet i Seefeld, fra VM-stadion der alt kan skje. Godt VM, alle sammen.

Joda, vi reiser litt. Hele året.
Gode minner fra OL 2018…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s