Når Hydro Cup sover

Litt fotball på torget før leggetid….

Det er helt stille på Sunndal kulturhus. Slik det bruker å være på denne tiden, litt over midnatt. Det som er annerledes i natt, er at vi har gjester oppe, fra Trøndelag, Romsdal og Ålesund. Rundt 60 unge fotballspillere med ledere sover her. For det er jo Hydro Cup. Men akkurat nå sover cupen. Over to tusen fotballspillere lader opp til lørdagens kamper. Rundt 1500 av dem overnatter på ulike steder rundt om i kommunen.

Klar for nattevakt….

Jeg har ikke vært nattevakt siden jeg var på sivilarbeid på Hustad leir. Eller; jeg drev jo med sau i mange år. Da ble det en god del nattarbeid i lamminga. Så har jeg spilt mye til dans uti de små timer, drevet våronn utover natta – og helt klart også gjort unna en del skrivearbeid på feil side av midnatt. Men; ordinær nattevakt, ventende på forhåpentligvis ingenting, det har jeg ikke bedrevet. Så her sitter jeg, da – rustet med sjokolade, Red Bull, Cola, noen bananer, en biografi om Paul McCartney, ett brett med Paracet og en PC. Pluss kaffe. Mye kaffe.

Takk for innsatsen så langt, Gunnar Olav!

I år er cupen større enn noen gang. Påmeldingene har strømmet på. Noen lag har havnet på venteliste. Hydro Cup er populær. Fordi den er så veldrevet. Av så mange positive, dyktige og frivillige krefter. Det er hundrevis av dem. Men noen må alltid lede an. Sikre kvaliteten. Enhver organisasjon må ha et knippe folk som tar hovedansvar. Og de trenger en leder. Gunnar Olav Furu har ledet dette i 30 år. Nå trekker han seg fra toppen av organisasjonen, og går over til den store gjengen frivillige som gjør en uhorvelig mendge arbeidsoppgaver under cup-dagene. Gunnar Olav fortjener all mulig takk for innsatsen så langt!

Liverpool vinner Champions League. Noe annet er utenkelig. I alle fall for meg….

Kulturhuset er i nattmodus. Fotballspillerne har nok funnet roen. DJ Thomas kommer innom, langt over midnatt. Han har forberedt morgendagens diskotek på biblioteket. «Det blir bra,» sier han. Jeg spretter en Peanutt-kubbe. Og lurer på om det snart er tid for en Red Bull. Sofaen utenfor døren her er litt fristende. Men da er man jo ingen nattevakt. I ordets rette forstand. Sove kan man gjøre en annen gang. I morgen etter Champions League-finalen. Når Liverpool har vunnet mot Tottenham. For; noe annet er utenkelig.

Et kjent skilt for mange… Velkommen til et velsmurt maskineri!

Hydro Cup er et velsmurt maskineri med – etter det jeg vet – null kroner akkurat i lønnsutgifter til selve organisasjonen.  Men; den skaper verdier. Både i form av omsetning innen service og handel, og som omdømmebygger. Cupen er en av våre sterkeste merkevarer. Fotballfolket, barn og voksne, er blant våre våre viktigste kulturgjester. Rett som det er møter du på folk som har vært her på cup. En eller annen gang. Til og med en minister jeg møtte hadde vært på Hydro Cup…

Hydro Cup-avisa. Bruk gjerne litt tid på den!

Det blir feil å si at natta suser av gårde. Så jeg tyr til en banan. Og mer kaffe. Jeg blar litt i cupavisen. Leser om tidenes største dommersatsing. Totalt er over 50 dommere og dommerrekrutter  med denne helga. Det er dømming av kamper og oppfølging av rekrutter. Kretsen og Hydro Cup samarbeider om opplegget. At cupen ikke bare inspirerer unge fotball-talenter, men også kommende dommere, er utrolig bra og verdifullt.  «I Hydro Cup får de en flying start,» sier Ola Magne Nordvik, leder av dommerkomiteen i kretsen. Ellers har cupavisa mye å by på. Den viser godt samspillet mellom administrasjon, frivillige, selve sporten, sponsorer og andre samarbeidspartnere. La oss kalle det den store sunndalsdugnaden.

Ny dag, nye kamper – og masse glede og engasjement.

Når dagen snart gryr, begynner enda flere frivillige å komme på «jobb». Unge fotballspillere trenger frokost. Den serveres fra 0700. Det er ingen liten jobb som skal gjøres. Nå i natta ligger alle banene øde og forlatte. Men det er ikke mange timene til de skal fylles med gjennombruddspasninger, feberredninger, tuneller, stolpeskudd og fikse hælspark. Og masse godt humør og engasjement. Jeg tror det til og med er meldt brukbart vær. I alle fall utpå dagen. Med temperaturer over 10 grader. Når kvelden kommer, inviterer vi til en liten fest på Øratorget. Med musikk, konkurranser, diskotek, skating og i det hele tatt: Stor stas og markering av 30-årsjubileet. Møt opp fra rundt klokken 1900.

En banan gjør underverker i natta…

Det lysner ute. Så jeg setter strek for denne gang. Øynene er litt tunge og hjernen enda litt tregere enn vanlig. Men; slik er det vel å ha nattevakt. Når man bare venter på at ingenting skal skje.

Ha en strålende dag med Hydro Cup!

Ole M

Ny, fin logo i anledning jubileet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s