Tyrol. Et eventyr. En fest.

Innsbruck. Bergisel. Kitzbühel. Tyrol. Alt dette lyder kjent. Fra sportssendinger og andre sammenhenger. Nå har du sjansen til å bli med dit. 15. september går turen fra Sunndalsøra. Det er Dompen, Komfort Reiser og Trollheimen turbuss som inviterer. Fortsatt har vi noen ledige plasser.

På omvisning i Bergisel-bakken. Bildet er fra 2007.

Jeg husker første gangen jeg sto på toppen av Bergiselbakken og skuet utover vakre Innsbruck. Det var som å komme rett inn i ski-historien. Nesten uvirkelig. Toralf Engan, Per Bergerud, Anders Jacobsen, Bjørn Wirkola, Lars Bystøl – alle har de vunnet i Bergisel. Og flere med dem. Det har vært timer foran tv-en. Nervøse opplevelser. Vi tok heisen opp. Slik hopperne gjør. Bakkerekorden er 138 meter. Godt over hundre meter lenger enn det jeg har hoppet. Svært få ting er mindre aktuelt enn sette utfor fra toppen. Så vi tok heisen ned igjen.

Full fart på Tyroleraften.

Men; turen til nedover Europa blir mye mer enn hopphistorie. Til dem som ikke har opplevd en ekte Tyroleraften, kan jeg love at en heidundrende opplevelse. Dans, flotte drakter, musikk, noe god drikke og masse lykke og svette. Tyrolerkvelder går ikke over med det første. Det er bare å henge med så lenge man klarer. Med tilbakeblikk på alle turene vi har arrangert, er det ingen som har kommet skuffet ut av en Tyroleraften.

På toppen av St. Johann. Opp med taubanen.

Da har jeg fortsatt ikke kommet til turen høydepunkt, Knødelfesten i St Johann. Dette er dagen bøndene henter ned kyrne sine fra fjellet. En stor dag. Med prosesjon og hurrarop, tusenvis av folk, musikk og full fest. Dette foregår lørdag 21. september. Dagen før er det konsert på torget. Den skal vi så klart få med oss. Jeg har opplevd både Todalsfestival og laksefestivaler. Dette kan fort overgå tidligere meritter. Og så er det midt i en ånd jeg liker. Med landbruk, bønder, dyr og fest og moro for folk flest. Har man vokst opp under Skarfjellet, er det helst slik man føler og tenker.

Det er bare å se fram til herlige dager i St. Johann og Kitzbühel.

Ellers går det an å se fram til båttur, damplokomotiv og ikke minst; mulighet og tid til en dag i flotte Kitzbühel. Taubanen opp til Hahnekamm. Jeg gleder meg. Der oppe er det restauranter og turstier og en flott utsikt. Her er det enda verre å sette utfor enn i Bergisel. Sjansene for å overleve anses som mindre. Så hold dere til taubanen og turstiene. Dessuten er det jo ikke snø… Men; man må jo ikke opp i noen taubane. Den koselige byen Kitzbühel har mye å by på. Butikker og små kafeer.

På tur. Vi blir fort en familie… Bildet er fra vinterens VM i Seefeld.

Det tar litt tid å kjøre nedover til Østerrike. Men; vi kan love at det bare blir trivelig. Båtturen Oslo-København er et fint avbrekk, med hyggelig lag og litt av hvert å finne på. Bodil og jeg har drevet med ulike turer i mange år, hele tiden i samarbeid med Anders Lien og hans selskap. Vi trives stort med disse turene, og har etter hvert også satt opp egne turer både innenlands og til England. Jeg kan ikke komme på at jeg har en eneste negativ opplevelse på tur med grupper i buss eller fly. Bare hyggelig folk. Og masse nye venner. Noen av oss er nesten blitt familie.

Vakre Innsbruck. Sett fra toppen av Bergisel.

Så da er det bare å kapre en av de ledige billettene til Tyrol. Send sms til Bodil Tafjord, 90996685. Så sender vi program. Vi sees!

Ole M

Glimt fra St. Johann.
Tyroleraften i Innsbruck.
Elva Inn. Noe av det første du møter på i alpene.
Holger og jeg øver før kveldens opptreden et sted i Tyrol.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s