På tur til hjertet av Norge

«Dette kan da umulig gå bra,» tenker jeg når vi møter en trailer på tur ned fra Sognefjellet tirsdag ettermiddag. Men sjåfør Jostein får lirket oss forbi. Jeg mistenker ham for å ha en jukseknapp der han gjør bussen smalere. Eller: så er han en svært dyktig sjåfør.

På tur ned fra Sognefjellet. Dette ser rimelig håpløst ut…..

Det er Dompen AS som er på tur med Trollheimen Turbuss og 41 gjester. Vi har kjørt oss midt inn i det vakreste av Norge. Med Sogndal, Flåm, Lærdal, Voss og Eidfjord. Der vi nå har slått oss ned for to netter. I morgen venter kraftmuseet i Tyssedal og Baroniet Rosendal, konsert med Bjørn Eidsvåg og omvisning og tre-retters middag i baroniet. Vi lever herrens glade dager i over tjue varmegrader. Tar oss god tid og koser oss.

Elveseter Hotell. Et kunstverk av et sted.

Vi startet med Lom og Elveseter hotell på tirsdag.  Parkerte ved den 34 meter høye sagasøylen, der Harald Hårfagre troner på toppen, før vi gikk inn til en aldeles nydelig lunsj. Å komme til Elveseter, er som å komme inn i et kunstgalleri. Med originaler av Tidemand, Mæhle, Wentzel og mange flere, pluss treskjæring og andre kulturskatter. I nærmere 150 har familien Elveseter tatt i mot gjester i Bøverdalen. Dette fortalte Inger Elevseter litt om etter måltidet. Hun representerer sjette generasjon drivere, og gjør ikke skam på arven. Hyggelig og imøtekommende. Hele stedet bærer preg av dette. Av kvalitet, historie og gjestfrihet.

Fornøyde damer på toppen av Sognefjellet. Turen er i gang.

Senere stoppet vi på Sognefjellshytta, kjente på over tjue varme grader 1400 meter over havet. Kronglet oss nedover forbi Turtagrø og endte til slutt i Sogndal. Hofslund Hotell tok godt imot oss. Hyggelige folk, god mat og perfekt utsikt utover Sognefjorden. Oppe på torget støtte vi på Gjest Bårdsen, og lenger opp hørte vi bruset fra Fosshaugan stadion. Eller Campus ett eller annet, som det heter i dag. Nå var det kanskje ikke noe jubel der i åtte-tida onsdag morgen. Det var sikkert bare en innbilning.

Trivsel i Sogndal tirsdag kveld.

Som sagt; nå er vi kommet til hotellet vårt i Eidfjord. Utsikten er fortsatt nydelig, for den som har fått rom på andre siden av gangen. Jeg ser bare fjell, og det har jeg sett før. Vi kan tenke tilbake på en innholdsrik dag. Med Flåmsbana som et høydepunkt. Fra null til 866 meter over havet i løpet av ei mil og en time. Spektakulært. Og faktisk ganske så avslappende. Én million mennesker reiser med banen hvert år. Vi så heldigvis ikke så mye til dem. Selv om jo toget var fullt. Så klart. Vi endte opp i Voss. Dette fine stedet.

På tur med Flåmsbana. Huldra dukker snart opp i Kjosfossen. (Foto: Bodil Tafjord)

Nå skinner sola over takene her. Det er sydenvarme inne på rommet. Om en halvtime er det middag. Vi skal kose oss i kveld.

Tora Valset og Kjosfosssen.

Ole M – på tur i Norge

Huldra i fossen. (Foto: Terje Tafjord)
På tur med Flåmsbana.
Åshild og Sølvi på oppdagelsesferd i Lærdal.
Sjåfør Jostein Tøfte puster ut mellom alle svingene, tunnelene og fjordene.
Sognefjellshytta.
Leif Aalmo, undertegnede og Sagasøylen på Elveseter.
Egil og Ingrid ute på nye opplevelser. Denne gangen på Flåmsbana.
Enda et glimt fra Elveseter.
Hardangerbrua – 1380 meter lang.
Bodil og Gjest Baardsen. De møttes i Sogndal.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s