Når Bodil går på vannet

LIVERPOOL: Tredje dagen i Liverpool. Av ni. Vi tenkte oss til Chester, men hadde ikke samvittighet. Ikke til å forlate denne fine byen i dette nydelig været. Derfor ble det gateliv. Litt handel. Og to katedraler. Og til slutt gikk Bodil på vannet. Det er utrolig hvilke evner man får av å være i denne byen.

Oppe og går. Bak der bygges huset med leiligheten vår.

Det har vært litt kranglete disse første dagene. Ikke innad i reisefølget, men med ryggen min. Det har vært vondt, jeg har vært skjev som tårnet i Pisa, noen ekstra sterke tabletter har bare prellet av, en planlagt tur til Southport måtte avlyses, jeg har tidvis angret på at jeg i det hele tatt reiste – men nå har det snudd. Håper jeg. Rygg og føtter er ikke mye verre enn man må regne med etter cirka 15.000 skritt på asfalt per dag.

Utsikt fra skrivebordet. Hotellet vårt er bygningen der bak. Dette var en gang den største bygnings-konstruksjonen i England helt uten trevirke.

Nå sitter vi på et sted nede ved Albert Dock, like vet hotellet vårt. Holiday Inn Express. Vårt favoritthotell i byen. Vi har rom like ved inngangen til Beatles-museet. Musikken starter 0830. Slutter nøyaktig 1930. VI snakker om overdose av Help og Penny Lane. Yesterday og Michelle. Bodil hører musikken selv når det er stille. Vi får trøste oss med at det hadde vært verre om vi hadde vært naboer til verdens største gladjazz-museum. Eller musikal-museum.

Gullplate utgitt etter sesongen 1980-1981. Rush, Dalglish, Neal, Clemence, Case…Paisley. Jeg fant den på antikvariat…

Foreløpig er det ganske stille rundt oss. Bare en jevn strøm av folk. Men snart kommer det store fotball-innrykket. Unge og noen mye eldre gutter i røde skjorter med kurs for Anfield. For i morgen kveld er det seriestart. Mot Norwich. Veien til seriemesterskapet kan endelig starte. For det er i år det skal skje. I mai skal Liverpool trone øverst i Premier League. Bli seriemestre for første gang siden 1990. Løfte pokalen. Jeg snakket med en Everton-supporter her forrige dagen. Han trodde det samme. På Liverpool-seier. Og på Everton-seier i FA-cupen. Jeg kranglet ikke på det siste. Full pott til Liverpool by er ok for meg.

Blir stas med ny kamp og stor stemning på Hotel Tia. Her fra oppvarmingen til vårens nest siste kamp, mot Huddersfield.

Hva vi gjør når vi slenger rundt i gatene? Tja, for det første starter dagen sent. Vi er de siste til frokost. Så er det en del vinylplater som skal handles. Akkurat nå har jeg pålagt meg selv midlertidig kjøpestopp. Det får da være måte på. Så har vi selvsagt sjekket bygget der den nye leiligheten vår skal stå ferdig rundt nyttår. Det hele ser uvirkelig bra ut. «Tenk at noe der oppe i etasjene er vårt,» sa Bodil fornøyd. Vi kom ikke så nær på grunn av sikkerheten. Men alt er i rute og vel så det. Det får vi jevnlige forsikringer om. Så da er vi herrer i eget hus i Liverpool neste sommer.

Der oppe i sjuende etasje skal vi bo.

Ellers da? Jo, vi hadde en svært hyggelig kveld på Il Forno i går kveld.  «Oh, you are Justins brother, we remember you!.» Flere kom for å hilse, og mange kjente vi fra før. Noen av oss har nå avtalt å møtes på fredag, etter kamp. Det kan komme til å bli rent så artig. Vi ble også invitert til restauranten som en ved navn Donato Cillo eier. Han var tidligere ansatt på Il Forno. «Don’t forget,» sa han da vi dro. Det gjør vi ikke. Vi stikker innom med det første.

Varmt og trivelig i byen. Rett der bak er Donatos restaurant.

Katedraler har noe eget med seg. Roen, det høytidelige og trygge, det store – som er mye større enn oss selv. Litt pompøst kan jeg si at hele byen føles som en katedral. Noe vi føler en sterk nærhet til. «I understand what you mean with strong relationship,» sa en av vertene i Liverpool Cathedral da vi slo av en prat. De er så hyggelige alle sammen der oppe. Hun snakket om domkirken i Trondheim. Om at hun var invitert dit. Hun håpet virkelig det kunne bli noe av. Hope Street er gaten som går mellom den anglikanske katedralen og den katolske katedralen. Et perfekt navn. Hope street. Jeg kjøpte meg noen kort som ligner dem vi fikk på søndagsskolen. Blanke og fine. Med bibelord på baksiden. «Vi fikk ikke slike på søndagsskolen, vi,» kommenterte Bodil. En smule misunnelig.

Nydelige kort. Bodil fikk ikke slike på søndagsskolen. Jeg kjøpte meg slike i dag.

Vi lever i luksus. Bodil spanderer champagne på en torsdagskveld. I solnedgangen. Mens seilbåtene ligger stille og omkranser hele docken. Det snakkes tre språk rundt oss. Fransk, engelsk og norsk. Unge folk. Og eldre folk. Med glass med skum på toppen. Noen med glass som sprudler. Og andre med en tidlig middag på bordet. Klokka er jo bare sju.

Cavern leverer alltid. Hverdag som helg. 12 timer i døgnet.

Det er mye historie i Liverpool. Vi har allerede vært på det maritime museet og reist gjennom Titanic sin historie, slavemuseet ble en sterk opplevelse – og i morgen skal vi på det nye Beatles-museet i Mathew Street. Vi fikk også med oss en sen time i Cavern Club, med masse Beatles og annen allsang-musikk fra 60-tallet. Nå er ikke jeg noen stor tilhenger av allsang. Men jeg gjør et unntak for Cavern. Selv om jeg selv ikke synger med.

Et herlig folkeliv utenfor Liverpool One.

Historien får slutte her. Midt i alt det herlige folkelivet. En måke stjeler chips på nabobordet, knuser et glass og rømmer. Det gjør han lurt i. Vi blir sittende litt til. Mer fra denne bloggen senere en dag. YNWA.  

Ole M

Synderen rømmer etter å ha knust glass og stjålet mat.
Jeg har kjøpt noen plater… Nå er det handleforbud. Inntil videre.
Kunstverk nede ved Mersey. Helt nytt.
Church Street. Folkeliv, musikk og handel.
Typisk Liverpool. Det bygges og pyntes på. Og turistene strømmer til.
Vi bor like ovenfor inngangen til Beatles-museet.
På toppen av Liverpool One. Noen trappetrinn unna all travel handel. Genialt.
Selveste Titanic. Flertallet av mannskap og offiserer kom fra Liverpool.
Herlige England. Innflyging.
Inne i den katolske katedralen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s